Index Vakbarát Hírportál

Madarász győzelmével vezetik a magyarok a Davis Kupa-osztályozót

2014. május 10., szombat 13:15

Madarász Gergely győzelmével a magyar válogatott 1-0-ra vezet a Grúzia elleni osztályozón a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján.

A zárónapon a korábbiaknál jóval többen látogattak ki a Gellért szabadidőközpontba, részben a házigazdák várható feljutása, részben pedig a magyar szövetség által szervezett „Zöld családi és sportnapnak” köszönhetően. Az egésznapos eseménysorozatban helyet kapott a strandtenisz és a touch-tenisz mellett egy play&stay rendszerű minitenisz-torna, s a közönség részt vehetett a környezettudatosság jegyében rendezett „zöld” játékokon is.

Az előző napok csendes időjárása után szombaton viharos szél fogadta a játékosokat, amely a mérkőzés előtt még a bíró székállványt is feldöntötte. A centerpálya első mérkőzésén a világranglistán 717. Madarász eleinte nem találta az ellenszert a szintén balkezes George Civadze (1356.) bődületes tenyereseivel szemben, aztán, bár a nyitószettben kétszer is elvesztette az adogatását, végül nagy küzdelemben hozta a játszmát. A folytatásban a hórihorgas grúz egyre többet rontott, végül teljesen szétesett, így a 20 éves magyar gyorsan lezárta az 59 perces meccset.

„Kicsit izgultam az elején, próbáltam a saját játékomat játszani, örülök, hogy megvan a győzelem” - mondta a találkozó után Madarász. A második egyest ezúttal az első számú magyar teniszező, Fucsovics Márton (237.) vívja Alekszandr Metrevelivel (653.).

    Eredmény, osztályozó:

Magyarország-Grúzia 1-0 - állás az első egyes után

Madarász Gergely-George Civadze 7:5, 6:0

Rovatok