Index Vakbarát Hírportál

Bizarr salakon gurulós öröm a Garroson

2014. május 28., szerda 12:34

Marinko Matosevic új szintre emelte az ünneplést a teniszben. Az ausztál játékos salakban hempergéssel és állati üvöltéssel ünnepelte azt, hogy a Roland Garros második fordulójába jutott.

Matosevicnek eddig sohasem sikerült túlélnie egyetlen Grand Slam első körét sem. Most sem tűnt úgy, hogy megtöri ezt a sorozatot, pedig már tizenkétszer próbálkozott.

Tizenharmadik kísérleténél a német Dustin Brownt kellett legyőznie. Nagyon kemény meccset játszottak, Matosevic az első játszmát rövidítésben hozta 7:6-ra, a másodikban már simábban, 6:4-re nyert, a harmadikat azonban rövidítésben elvesztette 6:7-re. A negyedikben is óriásit küzdöttek Brownnal, de Matosevic végül 7:5-re behúzta azt is.

Matosevic salakban hempereg

A háromórás meccs végén az ausztrálból valami felszakadt, örömében meghempergett a salakban, majd még egyszer, majd újra, úgy tűnt, egészen a hálóig megy így, de aztán felpattant, és befeszítve üvöltött. Még pár dolgot a nézőtérre is felhajított, Brown vizespalackjával el is talált egy nézőt.

„Elég spontán volt az ünneplés, talán kicsit túlzó is, de igen nagy volt a megkönnyebbülés. Úgy éreztem, hogy egy hatalmas gorilla ül a vállaimon. Remélem, most már felszabadultam" – utalt nyilatkozatában is rossz sorozatára Matosevic.

Rovatok