Index Vakbarát Hírportál

Nadal visszavágott wimbledoni legyőzőjének

2014. június 26., csütörtök 18:58

Úgy tűnik, az idei Wimbledonon már borítékolható a döcögő kezdés a világelső Rafael Nadaltól, aki az első körös mérkőzéséhez hasonlóan Lukas Rosol ellen is elbukta az első szettet, de 4:6, 7:6, 6:4, 6:4-gyel továbbment 2012-es legyőzője ellen.

Két éve nagy meglepetésre ütötte ki Rosol éppen így a második körben 4:6, 6:7, 6:2, 7:6, 6:1-re Nadalt, aki tavaly aztán már az első fordulóban búcsúzott. Most egészen a második szett végjátékáig lemásolták a két évvel ezelőtti eredményt, de aztán Nadal magabiztosan fejezte be a meccset.

Rosol megint nagyon készült Nadal ellen, a meccset kicsit idegesen kezdte, de ezt levetkőzve aztán borzasztó koncentráltan, hatékony első szervákkal maradt ott a spanyol nyomában. 4:4-nél Nadalnak jött egy rosszabb gém, két rossz döntéssel máris 0-30 lett, majd pedig kettős hibával juttatta két bréklabdához a csehet. Nadal újabb hibája után Rosol magabiztosan, semmire szerválta ki a szettet.

A második játszma eleje sem indult jól Nadalnak, 2:2-nél sikerült semmire elbuknia az adogatását, és hiába próbálkozott, Rosol megerősítette a bréket. Innen azonban összeszedte magát a spanyol, 4:3-nál már ott volt az ökölrázása, amikor Rosolt hibára késztetve sikerült visszavennie az elbukott szerváját. A szett végi rövidítésben aztán megint a cseh tudott előbb minibrékelni 4-3-nál, de Nadal rögtön visszajött, végül pedig sokatmondó volt, hogy kettős hibával bukta a játszmát a cseh.

Innen már Nadal kezében volt a meccs, Rosol nagyszerű pontokat tudott még ütni, de fontos pillanatokban mondtak csődöt az első szervái, és egyre inkább a spanyolnak kedvező hosszú pontokat játszották. A harmadik és a negyedik szett elején is rögtön brékelt a világelső, ezek pedig döntőnek is bizonyultak. A meccsért szerváló Nadal adogatásánál még volt egy bréklabdája Rosolnak, de már nem tudott igazi ellenfele lenni a spanyolnak.

Rovatok