Index Vakbarát Hírportál

Az összes top 100-as ott lesz az Australian Openen

2014. december 13., szombat 12:59

A férfiaknál mindenki, a nőknél pedig 99-en neveztek a világranglista első száz helyezettje közül 2015 első tenisz Grand Slam-tornájára, a januári Australian Openre. A helyi szövetség vezetője, Craig Tiley szombati bejelentése során úgy fogalmazott, hogy a mezőny az egyik legmélyebb és legerősebb lesz az ezúttal január 19-én kezdődő viadal történetében.

Tiley hozzátette: az egyetlen távolmaradó a női rangsor 58. helyén álló cseh Petra Cetkovska, aki csípősérülése miatt nem lesz ott Melbourne-ben. Babos Tímea jelenleg a 98. a világranglistán.

A 128-as főtáblán nyolc-nyolc szabadkártyás lesz mindkét nemnél, emellett a férfiaknál 16, a nőknél pedig 12 játékos juthat fel a selejtezőből.

Jövőre rekordösszegű - összesen több mint 100 millió dollárnyi - pénzdíjat osztanak ki a férfi teniszezők körversenyén, az ATP Touron. A versenyeket szervező ATP bejelentése szerint a következő években tovább nő majd a jutalom, amely 2018-ra eléri a 135 millió dollárt. Ez az összeg nem tartalmazza a Grand Slam-tornák pénzdíját, mert azokat nem az ATP rendezi.

Rovatok