Index Vakbarát Hírportál

Fed-kupa: Babos Tímea játszik a csapatban

2015. január 20., kedd 14:54

Az első számú hazai teniszező, Babos Tímea is pályára lép a magyar női teniszválogatottban a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján, február 4. és 7. között Budapesten.

A magyar szövetség (MTSZ) sajtótájékoztatóján Szűcs Lajos elnök kifejtette, a megállapodással minden akadály elhárult a sikeres szereplés elől. Február 7-én pedig másodszor lesz a Magyar Tenisz Napjára, melynek díszvendége a 15-szörös Grand Slam-győztes svájci Martina Hingis, írja az MTI.

Juhász Gábor, aki harmadik ciklusát kezdi meg kapitányként, elmondta, hogy Babos érkezésével a nevezettek közül Stollár Fanny került ki a csapatból, amely Babos (92. a ranglistán), Jani Réka (290.), Gálfi Dalma (617.), Bondár Anna (652.) összeállításban szerepel a Syma Csarnokban.

"Ez a négyes rendkívül fiatal, de ez a legerősebb összeállítás a hazai teniszfronton. Nehéz latolgatni, mert a többi gárda még folyamatosan sakkozik, és az Australian Open is közbeszólhat az összeállításoknál. A célunk egyértelműen a bennmaradás, de ez a csapat mindenre képes lehet" - mondta a kapitány.

A budapesti tornán - melyre 15 válogatott 60 teniszezőjét várják - a csapat az A csoportban február 5-én a szerbekkel, 6-án pedig az osztrákokkal csap össze, 16 órától.
  
A csoport: MAGYARORSZÁG, Szerbia, Ausztria
B csoport: Nagy-Britannia, Ukrajna, Törökország, Liechtenstein
C csoport: Fehéroroszország, Portugália, Bulgária, Grúzia
D csoport: Belgium, Horvátország, Izrael, Lettország

Rovatok