Index Vakbarát Hírportál

Williams legyőzhetelen, az összes Grand Slam az övé

2015. július 11., szombat 17:14

Nem történt meglepetés a wimbledoni női döntőben, Serena Williams különösebb két játszmában (6:4, 6:4) megverte Garbine Muguruzát.

Williams hatodszor nyert Wimbledonban, ez volt a 21. Grand Slam-torna, amin győzni tudott, és jelen pillanatban elmondhatja, hogy mind a négy GS címvédője. Tavaly megnyerte az US Opent, Wimbledon előttt pedig behúzta az Australian Opent és a Roland Garrost is.

"Még nem hiszem el, hogy itt állok egy újabb Serene Slammal. Garbine nagyon jól játszott. Nagyon keményen küzdött, nem hittem el, hogy könnyen végzek" - mondta a győztes.

A meccs nem kezdődött jól Williams számára, a 20. helyen kiemelt spanyol játékos brékelte első adogatójátékát. Az amerikai nem is volt pontos, több ki nem kényszerített hibája volt, mint Muguruzának, és a szervái sem nagyon működtek. Aztán magára talált, és hosszú labdamenetekkel törte meg riválisát.

A második játszmában már magabiztosabb volt Williams, 5:1-re vezetett, de kiesett a ritmusból, míg a spanyol magasabb szintre emelte játékát, és újra brékelni tudta kétszer az amerikait. Csodát már nem tudott tenni, Williams nyert 6:4-re.

Jean-Julien Rojer és Horia Tecau nyerte a wimbledoni teniszbajnokság férfi párosainak versenyét. A negyedikként rangsorolt holland, román duó a torna szombati fináléjában a 13. helyen kiemelt Jamie Murray, John Peers brit, ausztrál párost múlta felül három játszmában, 1 óra 52 perc alatt.

Férfi páros, döntő: Jean-Julien Rojer, Horia Tecau (holland, román, 4.)-Jamie Murray, John Peers (brit, ausztrál, 13.) 7:6 (7-5), 6:4, 6:4

Rovatok