Index Vakbarát Hírportál

Megint büntették a Wawrinkának beszóló ausztrál teniszezőt

2015. október 13., kedd 19:13

 Az ausztrál Nick Kyrgiost 1500 dollárra büntette a férfi teniszversenyeket szervező ATP.

A világranglistán 32. játékosnak azért kell fizetnie, mert a sanghaji keménypályás torna első fordulójában hangos káromkodással adott hangot véleményének az osztrák Andreas Haider-Maurer elleni győztes mérkőzésén. Kyrgios cirkusznak nevezte a versenyt, őrültnek a körülményeket, és szidta a borítást, írja az MTI. 

"Sokkal jobbat vártam egy Masters-tornától - mondta a meccs után Kyrgios. - Roger Federert vagy Rafael Nadalt nem hagyják ilyen körülmények között pályára lépni, ők mindig a centerpályán játszanak, ahol a legnagyobb rendben vannak a dolgok."

A 20 éves teniszező eltiltást is kaphat mostani szavaiért, miután az augusztusi, montreali versenyen a pályán és az öltözőben is nézeteltérésbe keveredett Stan Wawrinkával. A meccsen, melyet Wawrinka feladott a harmadik játszmában, Kyrgios átszólt svájci riválisának a pályán:

"Kokkinakis megdöngette a barátnődet. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom." 

Az ATP szerint Kyrgios kirívóan sportszerűtlen volt, és rosszat tett a tenisznek akkori megnyilvánulásával, amelyet hat hónapra felfüggesztett egy hónapos eltiltással, valamint 25 ezer dolláros büntetéssel szankcionált. Ezt azt jelenti, hogy a játékosnak fél évig - február 24-ig - példásan kellett volna viselkednie, különben eltilthatják.

Rovatok