Index Vakbarát Hírportál

Murray csak öt játékot vesztett

2017. január 18., szerda 13:24

A világelső Andy Murray könnyed győzelemmel jutott be az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójába. A Melbourne-ben ötszörös döntős skót játékos öt gémet veszítve búcsúztatta a 151 hellyel mögötte álló orosz Andrej Rubljovot, írta az MTI.

Nick Kyrgios szokatlan körülmények között fejezte be az Australian Opent: a kétszettes hátrányból fordító olasz Andreas Seppi az ötödik játszmában meccslabdát hárított a 14. helyen kiemelt hazai teniszező ellen, aki szokásos hanyagságával is felhívta magára a figyelmet.

Időnként teljesen kedvetlenül mozgott a pályán, vagy a közönségnek játszva a lába közül ütötte vissza a labdát. Kyrgios októberben látványosan nem küzdött a pályán a sanghaji versenyen, ezért háromhetes eltiltást és 40 ezer dolláros bírságot kapott, emellett sportpszichológushoz kellett járnia.

Kiesett a hetedik helyen rangsorolt Marin Cilic is, a horvát óriást nagy meglepetésre a világranglistán 51. brit Daniel Evans győzte le. A nőknél búcsúzott a Rióban olimpiai bajnok Monica Puig, a Puerto Ricó-i játékost a német Mona Barthel verte. A Roland Garros-címvédő Garbine Muguruza ugyanakkor kétszettes sikerrel lépett tovább a 32 közé.

2. forduló (a 32 közé jutásért):

Férfiak:

Nők:

Rovatok