Index Vakbarát Hírportál

Babos tornagyőzelme megint top30-at ér

2017. február 27., hétfő 09:47

A múlt heti, budapesti tornán győztes Babos Tímea a 33.-ról feljött a 27. helyre a női teniszezők világranglistáján. A magyar játékos a BOK Csarnokban rendezett tornán öt győzelmet ért el, ez 280 ranglistapontot és 43 ezer dollár pénzdíjt ért.

Babos legjobb ranglista helyezése a 25. volt, Tavaly szeptember 11. és január 29. között, húsz héten keresztül volt a legjobb 30 között. 

A WTA rangsorát továbbra is Serena Williams vezeti, Gálfi Dalma pedig a 157. helyen áll.

A marseille-i tornán győztes francia Jo-Wilfried Tsonga a 11.-ről a hetedik helyre ugrott előre a férfi teniszezők világranglistáján. A rangsort továbbra is Andy Murray vezeti Novak Djokovics és Stan Wawrinka előtt.

A két helyez javító Fucsovics Márton két szettben kikapott a üzbég Gyenyisz Isztomintól a 2,5 millió dollár összdíjazású, dubaji keménypályás férfi tenisztorna selejtezőjének utolsó fordulójában, így nem került fel a 32-es főtáblára. A mérkőzést vasárnap elmosta az eső, így hétfőre halasztották.

Az első szettet simán nyerte 6:1-re a kvalifikáció első kiemeltje, Isztomin, majd a másodikban már sokkal nagyobb erőbedobásra késztette őt magyar riválisa. A második felvonás egészen a rövidítésig ment, s ebben aztán - 7-5-re - az üzbég volt a jobb.

Isztomin januárban, az ausztrál nyílt bajnokságon óriási meglepetést okozott azzal, hogy a második fordulóban megverte a címvédő, hatszoros bajnok szerb Novak Djokovicot. Fucsovics a selejtező első körében az olasz Thomas Fabbianót búcsúztatta két szettben (7:6, 6:4), s dubaji szerepléséért 3980 dollárt, valamint tíz világranglista-pontot kapott.

Női tenisz-világranglista

Férfi tenisz-világranglista 

Rovatok