Index Vakbarát Hírportál

Federer sorozatban harmadszor verte Nadalt

2017. március 16., csütörtök 09:47

Ahogy a januári Australian Open döntőjében, Roger Federer  megint legyőzte Rafael Nadalt az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi nyolcaddöntőjében.

Az MTI arról írt, hogy 35 éves svájci a melbourne-i emlékezetes meccsen öt szettben nyert, megszerezve 18. Grand Slam-trófeáját, szerda este viszont nagyon könnyedén, mindössze 69 perc is elég volt neki.

A sportág történetének egyik legnagyobb párharcában 36-odszor játszott egymással a két játékos, és Nadal már csak 23-13-ra vezet. Először fordult elő, hogy Federer sorozatban háromszor legyőzte a spanyolt.

A háromszoros címvédő és szintén volt világelső Novak Djokovic meglepetésre kikapott a 16 között Nick Kyrgiostól. Az ausztrál - aki két hete Acapulcóban is megverte szerb ellenfelét - egyben véget vetett Djokovic 19 meccses Indian Wells-i győzelmi sorozatának. Kyrgios a folytatásban Federerrel találkozik.

A nőknél a 31 éves Szvetlana Kuznyecova könnyedén verte a szintén orosz Anasztaszja Pavljucsenkovát, míg a cseh Karolina Pliskova két rövidítéses szettben bizonyult jobbnak a Roland Garros-címvédő spanyol Garbine Muguruzánál.

Férfiak (6,99 millió dollár összdíjazás):

Nyolcaddöntő:

Negyeddöntő:

Rovatok