Index Vakbarát Hírportál

A riporternőt csókolgatta, kizárták a Roland Garrosról

2017. május 31., szerda 09:04

A 21 éves Maxime Hamou-nak örökre emlékezetes marad élete második Roland Garrosa. Nem a játéka miatt, hiszen ahogy 2015-ben, idén is az első körben esett ki. Éppen erről akarta őt faggatni Maly Thomas riporternő, amikor olyan történt, ami minden riporternő legrosszabb álmaiban jön csak elő.

Hamou előbb csak kedvesen átölelte az interjút készítő Thomast, aztán meg is akarta csókolni, majd amikor ez nem sikerült, a nyakánál és a vállánál fogva próbálta erőszakkal magához húzni. Thomas amennyire lehetett, menekült a kínos helyzetből, de Hamou még ekkor sem nagyon értette, hogy hatalmas bunkóság, amit tesz.

A francia teniszszövetség azonnal vizsgálatot kezdeményezett, elítélte a fiatal játékos tettét, elítélendő viselkedése miatt megbüntették. Azonnal visszavonták az akkreditációját, és erre az idényre kitiltották a párizsi versenyről.

Az egész eset akkor jutott botrányos szakaszba, amikor a felvétel felkerült a közösségi médiaoldalakra, és számos női aktivista, politikus is elítélte Hamou-t.

A teniszező a kizárás után persze azonnal elnézést kért, és mélyen megbánta a tettét, amely ráadásul az egyik legnézettebb teniszműsorban, az Avantage Leconte-ban esett meg. Az Eurosport, amely a műsort sugározta, üdvözölte a bocsánatkérést, igaz, az esetnél még ők is végignevették a stúdióban az iszonyú kellemetlen jelenetet.

Hamou-nak nem ez volt az első kínos esete. Még a múlt héten egy sajtótájékoztatón egész egyszerűen kivonult egy ügyetlen kérdés után. A hétfői meccsén pedig nem a játékkal foglalkozott, hanem folyamatosan szidta a szerinte rosszul dolgozó székbírót.

Rovatok