Index Vakbarát Hírportál

Ostapenko legyőzte Bacsinszkyt, döntős a Garroson

2017. június 8., csütörtök 17:56

A párizsi nyílt teniszbajnokságon az első női elődöntőben két születésnapos találkozott: a svájci színekben versenyző Bacsinszky Tímea és a lett Jelena Ostapenko. Utóbbi 21 éves, élete legnagyobb sikerét érte el az elődöntővel, előbbi már volt a négy között a Garroson.

Bacsinszky Lausanne-ban született, édesapja és első edzője, Igor szatmári, és jelenleg Budapesten él. Fogorvos édesanyja debreceni. Elváltak, a teniszező az apjával nem is tartja a kapcsolatot 10 éve. 2015-ben arról panaszkodott, hogy apja fogságban tartotta. Az édesapa erre a magyar oldalon reagált.

A nyolc évvel idősebb Bacsinszky kezdett jobban, és ugyan egy ponttal többet nyert az első szettben, a rövidítésben - 1 óra 1 perc alatt - elveszítette azt.

A 31. helyen álló Bacsinszkyt ápolni is kellett az első játszmában, a szünet azonban ellenfelét zavarta meg, mert brékelőnyét gyorsan eladta.

A második szett a ranglista 47. helyén álló Ostapenko szerváival kezdődött, de csak egy pontot ért el, így Bacsinszky megint előnybe került, pár perc múlva már megint egyenlő lett.

A lett bátran és agresszíven játszott, a nyerő ütései szépek voltak, de sokszor benne volt a hiba is a lendületében. 3:3-nál el is veszítette 40:0-ről az adogatását. A sajátját azonban nagy nehezen hozta, mert Ostapenko három ziccert hibázott nagyjából egymás után. Mivel Ostapenko nem javult fel a következő játékban sem, Bacsinszky egyenlített.

A harmadik szett viszont már Ostapenkóé volt, és 6:3-ra hozta, ezzel bejutott a döntőbe, pedig korábban még nem jutott túl a harmadik fordulón egyik Grand Slamen sem. 

Ostapenko ellenfele a fináléban a harmadik helyen rangsorolt Simona Halep lesz. 

 nők, elődöntő:

Ostapenko (lett)-Bacsinszky (svájci, 30.) 7:6 (7-4), 3:6, 6:3

Halep (román, 3.)-Ka. Pliskova (cseh, 2.) 6:4, 3:6, 6:3

Rovatok