Index Vakbarát Hírportál

Babosnak párosban legalább megy

2017. augusztus 17., csütörtök 09:04

Babos Tímea a cseh Andrea Hlavackovával az oldalán bejutott a legjobb nyolc közé a Cincinnatiben zajló keménypályás tenisztorna női páros versenyében.

A magyar játékos és partnere 1 óra 31 perc alatt, döntő rövidítésben győzte le az Andreja Klepac, María José Martínez Sánchez szlovén, spanyol kettőst.

Az ötödik helyen kiemelt Babosék a negyeddöntőben a Csan Jung Dzsan, Martina Hingis tajvani, svájci párossal játszanak, akik a második kiemeltek. A két páros májusban, a madaridi torna döntőjében találkozott legutóbb, akkor Hingisék voltak a jobbak.

Babos Tímea egyesben az első fordulóban búcsúzott, az olasz ROberta Vincitől kapott ki 7:5, 7:5-re.

Nők, (2,8 millió dollár összdíjazás):

Páros, nyolcaddöntő:

Babos Tímea, Andrea Hlavackova (magyar, cseh, 5.) - Andreja Klepac, María José Martínez Sánchez (szlovén, spanyol) 2:6, 7:6 (7-4), 10-7

A hétfőtől újra világelső Rafael Nadal, illetve a nőknél ranglistavezető Karolina Pliskova is bejutott a nyolcaddöntőbe szerdán a Cincinnatiban zajló keménypályás tenisztornán. A 15-szörös Grand Slam-bajnok spanyol sztár a francia Richard Gasquet-t verte könnyedén, megnyerve 15. egymás elleni összecsapásukat is, írta az MTI.

Meglepetésre kiesett ugyanakkor az esélyes Alexander Zverev, a vasárnap Montrealban tornagyőztes német játékost a hazai közönség előtt szereplő Frances Tiafoe búcsúztatta, aki 80 hellyel mögötte áll az ATP-rangsorban. Nem sokkal korábban befejezte szereplését az idősebbik Zverev is, Mischát a spanyol Pablo Carreno verte.

A nőknél a címvédő cseh Pliskova mindössze 69 perc alatt nyert az orosz Natalja Vihljanceva ellen. Búcsúzott az előző világelső német Angelique Kerber, továbbá a júliusban wimbledoni döntős Venus Williams is. A 37 éves hazai sztárt a selejtezőből főtáblára jutott ausztrál Ashleigh Barty ejtette ki, aki 48. a világranglistán.

Férfiak, 5 millió dollár (1,3 milliárd forint) összdíjazás:

2. forduló (a 16 közé jutásért):

Nők, 2,8 millió dollár (756 millió forint) összdíjazás:

2. forduló (a 16 közé jutásért):

Rovatok