Index Vakbarát Hírportál

Egy nap alatt két meccs, a leendő világelsőt verve

2017. augusztus 19., szombat 13:04

A hétfőtől ismét világelső Rafael Nadal kiesett a Cincinnatiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének negyeddöntőjében.  A 15-szörös Grand Slam-bajnok spanyol pénteki második mérkőzésén két szettben kikapott az ausztrál Nick Kyrgiostól.

Nem akármilyen nap volt ez Kyrgios számára, nem csak azért, mert éppen a leendő, korábbi világelsőt verte, sőt a századik Tour-győzelmét érte el, hanem azért is, mert az esőzések miatt feltorlódott programban egy nap alatt két kemény meccset kellett lejátszania, mindkettőből győztesen jött ki.

Előbb a horvát Ivo Karlovic ellen nyert egy izzasztó, három szettes meccsen 4:6, 7:6(6), 6:3 arányban, majd kevesebb, mint hét órával később jött a Nadal elleni csata. Az első szett nagyon sima volt, a másodikban Kyrgios hamar brékelt, 3:2-re, majd 5:4-re is vezetett, utána viszont szervát rontott, ahogy Nadal is. 6:5-ös Kyrgios vezetésnél az ausztrál 40-15 után az első meccslabdáját beütötte, tíz ásszal abszolút rászolgált a győzelemre.

Nadal elismerte a meccs után, hogy rosszul játszott a második szettben, sok volt a hiba, és Kyrgios ezt úgy is ki tudta használni, hogy 5:3 után a spanyol vissza tudott még jönni a meccsbe.

2012 óta ez volt az első olyan ezres ATP Tour, amikor a négy nagy – Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovics és Andy Murray – közül egyik sem jutott el az elődöntőbe. Azóta ilyen 42 hasonló versenyen egyszer sem fordult elő. Kyrgiosnak az elődöntőben is egy spanyol jut, a harmadik kiemelt osztrák Dominic Thiemet búcsúztató David Ferrer lesz az ellenfele.

A nőknél elődöntőbe jutott az első két kiemelt, a világelső Karolina Pliskova és Simona Halep is. Ha a román játékos megnyeri a tornát, akkor hétfőn leváltja az élen cseh riválisát.

Férfiak, 5 millió dollár (1,3 milliárd forint) összdíjazás

Negyeddöntő:

Az elődöntő párosítása: Kyrgios-Ferrer, Dimitrov-Isner

Nők, 2,8 millió dollár (756 millió forint) összdíjazás

Negyeddöntő:

Az elődöntő párosítása: Pliskova-Muguruza (spanyol, 4.), Halep-Stephens

Rovatok