Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő bírói hiba sújtotta Babost Sarapova ellen

2017. augusztus 31., csütörtök 08:58

Babos Tímea az első szettet rövidítésben 7:6-ra megnyerte az eltiltása után az amerikai teniszbajnokságon visszatérő orosz Marija Sarapova ellen, de aztán nem bírta a sokkal esélyesebb riválisa nyomását, és veszített.

Volt egy érdekes pont még az első szettben, amikor Babos jól rövidített, a mérkőzés vezetőjének viszont nem tűnt fel, hogy dupla pattanás után adta vissza a labdát az orosz.

Erre a helyzetre nem lehet challenge-t, vagyis felülvizsgálatot kérni, mert a rendszert csak a széles vagy a hosszú labdákra képezték ki.

Nem ezen múlott persze, de dühítő hiba volt a bírótól. Babost szerencsére nem zökkentette ki a ritmusból.

Babos párosban és vegyes párosban még érdekelt a US Openen.

A magyar játékos így nyilatkozott saját honlapján. "Nagyon jó és kemény mérkőzés volt. Az biztos, hogy Marija rendkívül jól játékos, aki most is remek formában van. Nagyon jó meccset játszottam, örülhetek ennek a teljesítményemnek. A második szettől már picit passzívabb lettem, de Marija nagyon jól kezdett el játszani, minden helyzetből jót ütött.

Akármi is történt vele a múltban: Marija egy igazi nagy bajnok! Nagyon jól játszik most is!

Úgy érzi, ettől függetlenül pozitívan jött ki a meccsből, és örül, hogy ismét pályára léphetett az Arthur Ashe Stadionban. A sorsolása nem volt jó, hiszen lett volna olyan játékos a második fordulóban, akit ilyen játékkal legyőzhet.

"Ilyen a tenisz. Az elmúlt félévben nem játszottam valami jól, de Wimbledon óta már egyre jobban megy, ismét jó úton kezdtem el haladni. Ezeken a versenyeken kiemeltnek kell lenni, akkor reménykedhet kedvezőbb sorsolásban. Élveztem a játékot, nagyon-nagy élmény volt ismét itt játszani."

Rovatok