Index Vakbarát Hírportál

Megvan a wimbledoni apródobáló? Hétvégén a magyarok ellen játszik Budapesten

2017. szeptember 12., kedd 16:48

Köves Gábor szövetségi kapitány szerint a magyar válogatott játékosai egészséges önbizalommal várják a péntektől vasárnapig tartó oroszok elleni Davis-kupa párharcot, melynek tétje a világcsoportba jutás. A szakember a háromnapos esemény helyszínén, a Kopaszi-gáton tartott keddi hivatalos csapatbemutatón úgy fogalmazott, azt szeretné, hogy minden játékosa a legjobbját nyújtsa, írta az MTI.

"A szlovákok elleni párharcban bebizonyosodott, egy esélyesebb csapatot is le lehet győzni - mondta Köves Gábor, aki reméli, az adódó lehetőségeket ki tudják majd használni. – Azt szeretném, ha nem úgy érvényesülne a papírforma, ahogy azt a világranglista mutatja".

A jelenlegi első számú magyar játékos, Fucsovics Márton elmondta, a múlt heti genovai challenger torna elődöntőjében összeszedett bokasérülése nem komoly, száz százalékos állapotban várja a hétvégét.

"Egyelőre nagyon nehezek a labdák, remélem, hétvégére jobb, szárazabb lesz az idő, mert az kedvezne a játékomnak" - nyilatkozta Fucsovics, aki kétnapos pihenő után kedd reggel már együtt edzett a csapattal. - "Remélem, minél többen kilátogatnak majd a helyszínre, mert úgy érzem, van esélyünk nyerni".

Balázs Attila, a csapat másik top 200-as teniszezője szerint Andrej Rubljov játéka fekszik neki, nem véletlen, hogy idén egyszer már legyőzte az oroszt. Szerinte a fizikumon sok fog múlni, ő a maga részéről hosszú partikra számít. Az idei Australian Open junior bajnoka, Piros Zsombor az utóbbi hetekben két ITF tornán is a döntőig jutott, több mint kétszáz helyet javított a világranglistán. Számára már az is megtisztelő, hogy itt lehet a csapatban, bízik benne, Fucsovicsnak és Balázsnak is jól fog menni a játék, így nem kell majd pályára lépnie.

Az oroszok részéről az idei US Openen negyeddöntős, világranglistán 37. Andrej Rubljov azt mondta, ismeri a magyarokat, és izgatottan várja a hétvégét. A helyszínnel kapcsolatban minden orosz játékos azt mondta, a pálya jó minőségű, a szervezők igyekeznek ideális körülményeket teremteni számukra. Fontos tényező lehet, hogy az oroszok az elmúlt hónapokban javarészt kemény pályás tornákon szerepeltek, csak a legutóbbi néhány napban edzettek salakon, de abban bíznak, hogy ez nem fog hátrányt jelenteni számukra.

A magyar válogatottban Fucsovics Márton (113.), Balázs Attila (164.), a junior Grand Slam-bajnok Piros Zsombor (677.) és Borsos Gábor (902.) szerepel, míg az oroszok részéről Karen Hacsanov (32.), Andrej Rubljov (37.), Danyiil Medvegyev (61.) és Konsztantyin Kravcsuk (169.) játszik majd.

Danyiil Medvegyev neve ismerős lehet nem csak a teniszrajongóknak, ő volt az, aki az év legnagyobb botrányát okozta július elején Wimbledonban, amikor aprópénzt dobált a bíró elé.

A hétvégi párharc győztes feljut a világcsoportba, amelyben a magyar válogatott legutóbb 1996-ban szerepelt. Az euro-afrikai zóna I-es csoportjában a magyarok februárban 3-1-re legyőzték Pozsonyban a szlovákokat, ezzel kerültek a rájátszásba. A párharc sorsolását csütörtökön 11 órától rendezik.

Rovatok