Index Vakbarát Hírportál

Babos megint nagyot lépett előre

2017. október 2., hétfő 09:39

Babos Tímea kilenc helyet javítva a 43. a női teniszezők világranglistáján, amelynek élcsoportjában nem történt változás, írta az MTI. Az élen továbbra is a spanyol Garbine Muguruza áll, a román Simona Halep a második, az ukrán Jelina Szvitolina pedig a harmadik.

Babos egyesben döntős volt múlt héten a taskenti tornán, párosban pedig nyert a cseh Andrea Hlavackovával az oldalán. A magyar játékos pályafutása során másodszor játszott egy tornán egyéni és páros döntőt is. Tavaly a riói olimpia előtt, Florianópolisban volt erre példa, de akkor mindkét döntőt elbukta.

Babos idén már nyolc döntőt játszott, három egyest és öt párost, és karriercsúcsot jelentő öt győzelmet - egy egyes és négy páros – ért el, a 2013-as rekordját döntötte meg. Hlvackovával az oldalán a világranglistán a hatodik helyen áll, és jó esélyük van arra, hogy részt vegyenek a szezonzáró világbajnokságon, amelyre a ranglista nyolc legjobb kettőse szerez indulási jogot.

A top kétszázban egyesben Baboson kívül még egy magyar található: Gálfi Dalma a 155.

Női tenisz-világranglista

Fucsovics Márton is javított, méghozzá négy helyet, de még nem sikerült elérnie a tervezett top100-at. A magyar játékos múlt héten az orleans-i challengertornán bejutott az elődöntőbe, amelyben úgy kapott ki a döntő szett rövidítésében, hogy három meccslabdája is volt.

A top kétszázban Fucsovicson kívül még egy magyar található: Balázs Attila két helyet javított, és a 169. helyen áll a rangsorban. Az élen nem történ változás: továbbra is a spanyol Rafael Nadal vezet a svájci Roger Federer és a brit Andy Murray előtt.

Férfi tenisz-világranglista

Rovatok