Index Vakbarát Hírportál

Fucsovics és Babos arat a világranglistán

2017. október 30., hétfő 10:33

A magyar tenisz nagy hete volt a legutóbbi. Fucsovics Márton a selejtezőből indulva a bázeli ATP500-as tornán – pályafutása során először – a negyeddöntőig menetelt, ahol aztán csak óriási csatában kapott ki az akkor még világranglista-4. horvát Marin Cilictől. Babos Tímea pedig első magyar női teniszezőként világbajnok lett párosban. Az eredmények meg is látszanak a legfrissebb világranglistákon.

A férfiaknál Fucsovics élete legjobb eredményével a 84. helyre jött fel, a legjobb százban övé a legnagyobb előrelépés. Három hónapja már 99. is volt, de életében először szerepel ilyen előkelő helyen. A listán továbbra is Rafael Nadal vezet, a bázeli első Roger Federer előtt. Mivel idén már csak Párizsban rendeznek egy ATP1000-es tornát, majd az egyéni világbajnokság következik, Fucsovics erre a szezonra befejezte a versenyzést.

A nőknél Babos Tímea történelmet írt, Andrea Hlavackovával az oldalán megnyerte a páros világbajnokságot, így a pároslistán öt helyet javítva már a 7. helyen áll. Ez volt Babos pályafutásának 16. trófeája, és idei utolsó versenye is.

Nőknél párosban Martina Hingis az első, de a svájci éppen a vb-n jelentette be visszavonulását, miután az elődöntőben kikaptak Baboséktól.

Egyesben a román Simona Halep vezet. A dán Caroline Wozniacki nagyot ugrott, a harmadik helyen várja a következő szezont.

Páros világranglista:

Rovatok