Index Vakbarát Hírportál

Kvízkérdés lehetne az abszurd teniszgyőzelem

2018. január 2., kedd 10:26

Az Egyesült Államok úgy győzött második mérkőzésén a perth-i Hopman-kupában, hogy egyetlen szettet sem nyert meg a pályán.

Az Egyesült Államok gyorsan előnybe került a vegyes csapatversenyben, mert az első meccsre a japán Oszaka Naomi ki sem állt betegség miatt. CoCo Vandeweghe lett a győztes.

A második meccset, a férfi egyest Jack Sock játszotta Szugita Juicsival. Az első szettet nagy csatában nyerte Szugita, a másodiknak pedig elég hamar vége lett. Sock csípője meghúzódott, így fel is adta a mérkőzést.

Ezzel lett 1-1, de a japánok már tudták, hogy veszítettek, hiszen Oszaka szerepelt volna vegyes párosban is, így az a meccs is az amerikaiaké lett.

Hogy a nézők ne maradjanak játék nélkül, versenyen kívül azért lejátszották az utóbbi két mérkőzést, amelyen a 19 éves ausztrál Maddison Inglis ugrott be Oszaka helyére - a helyi játékost reggel ébresztették a szervezők azzal, hogy pályára kell lépnie -, Vandeweghe párostársa pedig edzője, az ugyancsak ausztrál, 1987-ben wimbledoni bajnok Pat Cash volt, írja az MTI.

A másik keddi mérkőzésen Svájc Oroszországgal csap össze. Korábban a svájciak megverték Japánt, az amerikaiak pedig Oroszországot, a svájci-amerikai meccs csütörtökre van kiírva.

Az A csoportban Ausztrália, Belgium, Kanada és Németország duója szerepel.

A 30. Hopman Kupa szombati fináléját a két csoportgyőztes játssza.

Egyesült Államok-Japán 2-1

CoCo Vandeweghe-Oszaka Naomi - játék nélkül

Jack Sock-Szugita Juicsi 6:7 (1-7), 1:1-nél Sock feladta

Vandeweghe, Sock-Oszaka, Szugita - játék nélkül

Rovatok