Index Vakbarát Hírportál

Babos Tímea top 10-est vert, álomjátékkal

2018. január 15., hétfő 07:10

A legjobb magyar teniszezőnő komoly győzelemmel mutatkozott be az év első Grand Slam-tornáján, Melbourne-ben.

A tizedik helyen kiemelt amerikai Coco Vandeweghe volt az ellenfele, aki tavaly az elődöntőbe is bekerült. Nemcsak Ausztráliában, hanem a US Openen is, vagyis az előző éve nagyszerűen sikerült.

A pályán azonban semmi jel sem utalt arra, hogy az amerikai lenne a jobban rangsorolt játékos, mert a jelenleg 51. helyen álló Babos 2:4-ről könnyen egyenlíteni tudott, az első szettet pedig a rövidítésben befejezte (7:6).

A másodikban pedig 6:2-vel lépett át riválisán a 24 éves magyar, kiszorított helyzetből is különösen jó és pontos ütései voltak. 106 perc alatt jutott a második fordulóba. 

Ellenfele nem volt szimpatikus vesztes, perlekedett a bíróval, azt is szóvá tette, hogy a magyar ellenszenvesen ünnepli a pontjait. 

„Elképesztő meccs volt, nagyon-nagy hangulattal. Nagyon örülök, hogy így tudtam játszani. Már sokszor találkoztam top 10-es ellenféllel, voltak esélyeim, döntő játszmákkal” – mondta saját honlapján.

A 2016-os Halep elleni meccs jó példa, a US Openen közel állt a nagy bravúrhoz, de végül 6:4-re elveszítette a döntőt szettet. 

Ma hatalmas különbséget mutatott, hogy a fontos pontokat milyen jól és agresszívan játszottam meg. Végig hittem abban, hogy tudok győzni. Ez nagyon-nagyon fontos volt. Ezért is tudtam visszahozni az első játszmát. Az esőszünet után sokkal jobban játszottam, amúgy is szeretek fedett pályán teniszezni.

Ez a mérkőzés nagyon pozitívan hat majd a mentalitásomra is, fontos pillanat az életemben.

Tízezer ember előtt nyertem a Hisense Arenában, ez tényleg hihetetlen dolog, boldog vagyok!

Mivel magasan rangsorolt ellenfelet ütött ki, a következő körben könnyebb ellenfelet kapott – a spanyol Suárez Navarro vár rá. Ellene negatív a mérlege, eddig három meccsét elveszítette a 2016-ban negyeddöntős spanyol ellen.

Venus Williams sincs már versenyben, őt a svájci Bencic búcsúztatta, ugyancsak két szettben (6:3, 7:5).

Hogy mi várható Ausztráliában, arról itt olvashat.

Rovatok