Index Vakbarát Hírportál

Ohh yeah: a közönség a teniszezővel nyögött az AusOpenen

2018. január 17., szerda 12:39

A közönséget és a szakmát is megosztja a teniszezők nyögésének kérdése. Van, akit egyáltalán nem zavar, míg másoknak szinte minden élményt kiöl egy meccsből, ha egy játékos hangos aláfestéssel követi az összes ütését.

A notórius nyögők ellen nem olyan rég egy szabályt is bevezettek, így a játékvezető akár helyre is utasíthatja a megítélése szerint zavaróan hangosan nyögő játékost, ám erre lényegesen ritkábban kerül sor, mint indokolt lenne.

Talán ezért is gondolta úgy az ausztrál közönség, hogy a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást a fehérorosz Arina Szabaljenka és az ausztrál Ashleigh Barty mérkőzésén. A 19 éves Szabaljenka – ha valaki nem tudná – a mai mezőny legnagyobb nyögői közé tartozik. Ha csak a hangot hallanánk egy meccséből, akkor nehezen tudnánk eldönteni, hogy épp szül vagy szexel, a tenisz viszont eszünkbe se jutna.

Ilyen, ha csak a nyögéseit vágjuk össze az összefoglalóból:

Talán még így is teljesen elfogadthatatlan volt az ausztrál szurkolók eljárása, akik megelégelve a bíró passzivitását, a Barty elleni mérkőzésen hangos nyögdécseléssel gúnyolták Szabaljenkát, nemcsak a labdamenetek alatt, de még azok között is.

A dolgot - mármint a szurkolók reakcióját – a hazai versenyző is nehezményezte, mint Baryt elmondta:

Bunkó volt a közönség?

  • 8523
    Nem
  • 6515
    Igen

"Tudtam, mire számíthatok. Sok meccsét ugyan nem láttam, de az edzőm igen, ő tudta, hogy mi várható. Sok játékos nyögdös, sokan mások meg nem. Ilyenek vagyunk és így játszunk. Engem ez nem zavart."

Talán a nagyvonalú nyilatkozatból is kiderült, hogy a meccset végül három szettben,  6:7, 6:4, 6:4 arányban az ausztrál játékos nyerte.

(via 444.hu)

Rovatok