Index Vakbarát Hírportál

Fucsovics: Majdnem hazai pályán játszottam, sokat segített

2018. január 18., csütörtök 08:35

Hatalmas győzelmet aratott (magyar idő szerint) csütörtök hajnalban a 13. kiemelt Sam Querrey ellen Fucsovics Márton az Australian Openen. A magyar teniszezőt a Nemzeti Sport helyszíni tudósítója kapta el egy villámértékelésre, nekik beszélt arról Fucsovics, hogy rengeteget jelentett neki, hogy közel száz magyar szurkoló drukkolt neki a lelátóról.

A negyedik szettben ez rengeteget segített, sokat köszönhetek a drukkereknek

– mondta.

Fucsovics elmondta, egy percig sem foglalkozott azzal, hogy papíron Querrey erősebb, csak magára figyelt, ahogy a meccs előtt is arra készültek edzőjével, Sávolt Attilával, hogy a saját mentális állapotával foglalkozzon, és kövesse a taktikát, akkor nem lehet baj.

A meleggel sem volt gondja – 40 fokban játszották a meccset –, sőt az inkább Querrey-nek volt nehezítés, erre számított is a negyedik szettől kezdve. A folytatásban sem kell a fizikai terheléstől tartania, a következő körben Nicolas Kicker ellen ugyanis várhatóan elviselhetőbb időben, 24 fokban játszhat majd szombaton. Kickert egyébként 2018-ban, Indiában már verte, ráadásul két sima szettben.

Rovatok