Index Vakbarát Hírportál

Megkapta a kártérítést a US Open öltözőjében elcsúszott teniszezőnő

2018. február 24., szombat 12:45

Egy New York-i esküdtszék úgy ítélte meg, hogy az Amerikai Tenisz Szövetség a felelős 75 százalékban a korábbi top5-ös teniszezőnőt, Eugenie Bouchard-t ért sérelemért, pénteken pedig peren kívül megegyeztek, hogy kifizetik neki a kért kártérítés egy részét.

A 2014-ben wimbledoni döntős kanadai a 2015-ös US Open alatt  csúszott el  esti mérkőzése után az öltözőben, agyrázkódást szenvedett, és vissza kellett lépnie a tornától, és a szezon hátralévő részétől is.

Azóta Bouchard nem jutott túl a negyedik körön egyik Grand Slamen sem, és tornát sem sikerült nyernie. Így 2018 januárjában öt éve először kiesett a legjobb százból a világranglistán.

A kanadai azzal érvelt, hogy egy tisztítószeren csúszott el, a padlón végig érezte a vegyszer szagát. A sérülés miatt pedig több millió dollár pénzdíjtól esett el a következő tornákon, ezért perelte az amerikai szövetséget.

Az amerikai szövetség a BBC szerint elismerte, hogy a takarítók már megkezdték a munkát az öltözőben, mivel azt hitték, hogy minden játékos hazament.

A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, így nem tudni, pontosan mennyit fizetnek ki Bouchard-nak. A kanadai mindenesetre elégedett ezzel a lezárással. „Két és fél év volt, szóval örülök, hogy vége" – mondta. Az amerikai szövetség is kiadott egy közleményt, miszerint mindkét részről pozitív vége lett a pernek, és sok szerencsét kívántak Bouchard-nak a további karrierjéhez.

Rovatok