Index Vakbarát Hírportál

Taróczy óta nem volt ennyire elöl magyar

2018. március 19., hétfő 09:45

Fucsovics Márton öt helyet javítva, pályafutása legjobbjaként a 60. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, melyet továbbra is a svájci Roger Federer vezet.

26 éves magyar játékos a múlt héten az elődöntőben esett ki az egyesült államokbeli Irvingben rendezett, 150 ezer dollár összdíjazású tornán, és ez elég volt ahhoz, hogy előrelépjen. Eddigi legjobbja a 62. hely volt, ezt február elejétől néhány hétig birtokolta.

Taróczy Balázs és 1985. július 14-e óta nem volt ennyire előkelő helyen jegyzett magyar férfi teniszező a világranglistán. Wimbledon- és Roland Garros-győztes teniszezőnk karrierje csúcsán a 12. helyen is állt (1982. április 5-én).  Fucsovics szerdától Miamiban, egy ATP ezres torna főtábláján folytatja. Erről is beszélt:

„Megérte átjönni a texasi versenyre, hiszen az elődöntőbe jutással karrierem legjobb helyezését könyvelhetem el – mondta még az elődöntő előtt, Fucsovics Márton a saját honlapján. – Jól megy a játék, a szél egy kicsit zavaró, de szombattól már kisebb lesz, cserében eső várható... Játékban vagyok, és bármeddig is jutok, lesz idő átmenni Miamiba, ahol csak szerdán kezdődik a főtábla. Azért is jó, hogy itt vagyunk, mert van lehetőség a kikapcsolódásra is. A pályák a szállodához tartoznak, hatalmas golfpálya is található az udvarán, Sávolt Attilával olykor golfkocsira pattanva autókázunk, a szoba teraszáról pedig éppen a medencére látni. Úgyhogy minden rendben van, és szeretnék még meccseket is nyerni.”

Federer címvédőként kikapott vasárnap Juan Martín del Potrótól az Indian Wells-i verseny döntőjében, így bár megtartotta vezető helyét, az előnye jelentősen csökkent a második helyen álló, spanyol Rafael Nadallal szemben. A győztes argentin játékos két pozíciót javítva feljött a hatodik helyre a világranglistán. (Index / MTI)

Férfi tenisz-világranglista

Babos Tímea négy helyet rontott, és így a 47. a női teniszezők világranglistáján, amelyet továbbra is a román Simona Halep vezet. Az Indian Wells-i szupertornán vasárnap győztes japán Oszaka Naomi 22 helyet lépett előre, és jelenleg a 22. a rangsorban. Döntőbeli ellenfele, az orosz Darja Kaszatkina nyolc helyet javított, így most a 11. pozíciót foglalja el.

Női tenisz-világranglista

Rovatok