Index Vakbarát Hírportál

Federer 10 év után új szerelésben játszik Wimbledonban

2018. július 2., hétfő 16:36

Az első kiemelt és címvédő Roger Federer magabiztosan vette a hétfői első kört Wimbledonban, másfél órára sem volt szüksége, 6:1, 6:3, 6:4-re győzött a szerb Dusán Lajovics ellen.

A legnagyobb feltűnést viszont az keltette, hogy a svájci nem a megszokott szerelésében lépett pályára, miután tíz év után ruhaszponzort váltott.

A Nike-val márciusban járt le a szerződése, és már akkor elindultak a találgatások, mivel nem hosszabbította azonnal meg a megállapodást. Ennek ellenére a salakszezont kihagyó Federer a füves pályás felvezető tornákon még Nike-szerelésben játszott az elmúlt hetekben.

Wimbledonban megkaptuk a választ, mert hétfőn már a japán ruhagyártó, az Uniqlo szerkójában lépett pályára. Az Uniqlo korábban Novak Djokovics szponzora is volt. Cipőt viszont nem gyárt, ezért Federer továbbra is Nike-ban játszik.

Federer egyébként a Forbes listája szerint évente nagyjából 77,2 millió dollárt (kb. 21 milliárd forintot) keresett a pénzdíjakból és a szponzori szerződéseiből.

A pontos összegeket csak találgatják, de Federernek az Independent szerint évi 10 millió dolláros megállapodása volt az amerikai sportszergyártóval, amire az Uniqlo a hírek szerint durván rálicitált.

Állítólag évi 30 millió dolláros ajánlatot tettek,

ráadásul a következő tíz évre – vagyis Federer akkor is évekig ezt a pénzt kapná, ha már az aktív teniszező-pályafutását befejezi.

Hivatalosan egyébként nem erősítették meg, hogy milyen egyezséget kötött Federer az új ruhaszponzorával.

Frissítés: a wimbledoni nyitómeccs utáni sajtótájékoztatóján Federer azt mondta, hogy jól érezte magát az új szerelésben. Azt is elmondta, hogy az ikonikus RF-logójának jogai is visszakerülnek hozzá belátható időn belül.

Rovatok