Index Vakbarát Hírportál

Fucsovics megint az ötvenben a világranglistán

2018. augusztus 13., hétfő 09:35

A görög Sztefanosz Cicipasz 12 helyet javított, így a 15. a férfi teniszezők világranglistáján, amelyen a 20 éves játékos a top 15 legfiatalabb tagja.

Cicipasz vasárnap, éppen a születésnapján játszott döntőt a torontói tornán, és két játszmában kapott ki Rafael Nadaltól. A spanyol teniszező továbbra is vezeti az ATP rangsorát a svájci Roger Federer, valamint az argentin Juan Martín del Potro előtt.

A vasárnapi döntő 1 óra 41 percig tartott, és a sima első játszma után a második csak a rövidítésben dőlt el.

A 32 éves Nadal negyedszer nyert a rangos versenyen, idén ötödször ünnepelhetett, míg Masters-tornákon 33-adszor nem talált legyőzőre.

A vesztes Cicipasz karrierje során másodszor jutott ATP-torna döntőjébe. Áprilisban, Barcelonában szintén Nadaltól kapott ki, bár akkor salakon sokkal simábban (6:2, 6:1) alakult a mérkőzés. Eredmény, döntő: Nadal (spanyol, 1.) – Cicipasz (görög) 6:2, 7:6 (7-4)

A legjobb magyar, Fucsovics Márton három, míg Balázs Attila egy helyet javított, így előbbi 48., utóbbi a 167. helyen áll. Fucsovics karriercsúcsa a 45. hely.

Férfi tenisz-világranglista

Babos Tímea párosban már nem listavezető a női teniszezők világranglistáján, miután egy helyet visszacsúszott. A második helyezett Babost a tajvani Latisha Csan előzte meg. A magyar játékos múlt héten a montreali tenisztornán a francia Kristina Mladenovic oldalán párosban negyeddöntős volt, Latisha Csan viszont a fináléba jutott.

Babos egyesben három helyet rontott, és jelenleg a 41., a második legjobb magyar továbbra is Stollár Fanny, aki a 147. az egyéni listán. Egyesben a világranglista közvetlen élcsoportjában nem történt változás, az első változatlanul a román Simona Halep, megelőzve a dán Caroline Wozniackit és az amerikai Sloane Stephenst. Halep a montreali viadal döntőjében Stephensnél bizonyult jobbnak.

Női tenisz-világranglista

Rovatok