Index Vakbarát Hírportál

A hőség, a hibák kinyírták Federert

2018. szeptember 4., kedd 08:37

A svájci Roger Federer nem jutott a legjobb nyolc közé az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A 29 éves ausztrál, John Millman 4 szettben legyőzte a svájciak egykori világelső teniszezőjét.

Így nem jön létre a várva várt nagy meccs Djokoviccsal szemben a nyolc között, mert a rangsor 55. helyén álló, az egyetlen még versenyben lévő  nem kiemelt Millman találkozik a szerbbel.

Federer az első játszmát még megnyerte 6:3-ra, utána viszont 7:5-tel elbukta a másodikat, rövidítésben - tehát kétszeri 7:6-tal - pedig a következő kettőt.

"Kezdetben úgy éreztem magam, mint egy szarvas az úttesten, amelyik felé két fényszóró közelít.

Aztán megtaláltam önmagam, és egyre agresszívebb is lettem, és kezdtem hinni abban, legyőzhetem Rogert" - magyarázta a 29 éves ausztrál, aki élete legnagyobb sikerét érte el már azzal is, hogy egyáltalán a 16 közé bejutott, mert eddig maximum egy meccset Grand Slam-főtáblán. Top10-es játékost is először győzött le karrierje során

Millman az elejétől tudta, csak küzdéssel lesz esélye, a játék egyetlen eleme, amiben fel tudja venni a versenyt riválisával. Ebben a stadionban eddig nem lépett fel, csak Murray-vel edzett ott néhányszor.

"Ilyet még sohasem éreztem.

Előbb csak azt gondoltam, nagyon meleg van este. Aztán egyszerűen nem kaptam levegőt. Kapkodtam utána.

Csak küzdöttem és küszködtem, ami mára ennyire volt elég" - indokolta a váratlan vereséget a 37 éves svájci, aki valóban nem mozgott túl jól a 83 százalékos páratartalomban, és sokszor hibázott.

Federer az Austral Openen nyert januárban, Amerikában azonban tíz éve győzött legutóbb. Talán a Millman elleni meccs is másképp alakult volna, ha, 6:3, 5:4-es Federer-vezetésnél és adogatásnál 40-15 után sikerül bevinni a győztes pontot, mert akkor már 2-0-ra vezetett volna a svájci.

A nőknél búcsúzott a 22. kiemelt orosz Maria Sarapova, akit a 30. helyen rangsorolt - és 30. születésnapját ünneplő - spanyol Carla Suarez Navarro győzött le két szettben.

Rovatok