Index Vakbarát Hírportál

1,7 milliárdot vert el két év alatt ideiglenes lelátókra a teniszszövetség

2018. szeptember 6., csütörtök 10:41

Már a Pénzügyminisztériumban is szemet szúrt, hogy a teniszszövetség az elmúlt két évben nagyjából 1,7 milliárd forintos támogatást kért az ATP- és WTA-versenyek megrendezésére, egészen pontosan a mobillelátók felállítására és elbontására, írja a 24.hu.

Mivel a Margitszigetre tervezett teniszcentrum még nincs kész, a teniszszövetség által megrendezésre vállalt nemzetközi tornákra pedig elég szigorú követelmények vonatkoznak, kénytelenek a tornákat plusz lelátókkal kiegészített helyszíneken megtartani. Így volt ez 2017-ben a tavaszi ATP-tornával, amit a Folyondár utcai Nemzeti Edzésközpontban tartottak, 700 millió forintos állami támogatásból. 2017 őszén a a Kopaszi-gátra kivitt Davis-kupa-meccsekhez többek között 190 milliós állami támogatásból épült ideiglenes stadion, majd ugyanitt 2018 tavaszán az ATP-tornára már 500 milliós támogatás érkezett.

A mostani Davis-kupa-meccseket a Lurdy Ház parkolója mögötti részen tartják majd, ehhez kértek 365 milliós extra támogatást, ez nyitott vitát a PM és az EMMI között a 24.hu szerint.

Ez persze érthető, hiszen 479 milliós összköltségből 325 millió forint (189 az építés, 136 pedig a bérlés) egy háromnapos rendezvény után lebontásra kerülő helyszínre megy el.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy eközben a teniszszövetség csak 2017-ben 2,7 milliárd forintnyi állami támogatást kapott, emellett a saját bevételeivel együtt 4 milliárdból gazdálkodott az elmúlt évben.

Borítókép: A Kopaszi-gáton épül a négyezer férőhelyes stadion, és mobil pálya, mely helyet ad a szeptember 15 - 17. között a magyar teniszválogatott Oroszország elleni Davis-kupa rájátszásnak. Fotó: Nagy Zoltán/MTI

Rovatok