Index Vakbarát Hírportál

Újabb elnökségi tag hagyta el a teniszt, már csak egy maradt

2018. szeptember 19., szerda 12:41

Szeptember 26-án tart rendkívüli közgyűlést a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ), aminek az egyetlen napirendi pontja az ötből három lemondott elnökségi tag helyett mások választása.

Ők hárman távoztak még szeptember elejéig. Az elnökség tagja még Szűcs Lajos elnök, és Bohács Zsolt alelnök.  

Amikor a közgyűlés időpontját kiírták, még nem tudták, lesz egy negyedik távozó is. 

Az Index megkereste a 2016-ban az elnökségbe a legtöbb szavazattal bekerülő Pákay Pétert.

„Szép kilenc évet töltött az elnökségben, ebből kettőt alelnökként, és nem szerettem volna a Davis Kupa előtt, hogy velem foglalkozzanak, ha elterelődött volna a figyelem a remekül küzdő csapatról.

A döntés ugyanakkor már régóta érlelődött bennem, és úgy érzem tisztességesnek tartom, ha én is átadom a helyem másoknak, akik többet tudnak hozzátenni a magyar teniszhez.

A szándékomat már előre jeleztem az elnöknek, főtitkárnak, délelőtt pedig hivatalosan is megkapták a levelemet. Nem stílusom a Facebookon való üzengetés” – indokolt a korábbi első osztályú teniszező, jelenleg ügyvéd Pákay. (Az ő helyére majd egy követlező alkalommal választanak valakit.)

Amikor még csak a sportágon belül lehetett hallani a hazai éljátékos, Fucsovics Márton és edzője, Sávolt Attila elégedetlenségéről, elsőként jelentkezett a nyáron, hogy tárgyaljon velük, és hogy a felek között egyezség szülessen, ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk erről.

Nem járt sikerrel, és nem hiszi, hogy a jövőben a makacs felek közötti kommunikációt elő tudná segíteni, ezért szívesen megadja az esélyt egy olyannak, aki most érkezik majd az elnökségbe.

„A mai napig a tenisz nagyon fontos számomra, de jobban teszem, ha most hátrébb lépek, hátha a távolság segít abban, hogy még tisztábban lássam, mi történik a sportágban. Az elnök a főtitkár és az elnökség csinált remek dolgokat, ezt nem vitathatjuk el. Mégis kialakult egy elég erős ellenérzés, aminek szintén valós okai voltak, vannak. Nekifutottam többször a problémák kezelésének, de nem jártam sikerrel, amikor egy döntés hátteréről érdeklődtem.

Nem értek egyet mindenben a változást szorgalmazókkal, de az sem fér bele, hogy nem ülnek le és nem tárgyalnak a felek, legkevésbé értek egyet a közösségi médiában való üzengetéssel."

Pákay abban bízik, hogy az újonnan érkezők remek szellemiséget képviselnek majd, és osztatlan bizalmat fognak élvezni.

Az alapszabály szerint Szűcs Lajos elnök pozíciója nem forog veszélyben 2020. végéig.

Pákay meglátása szerint viszont személyi változások a stábjában elkerülhetetlenek és kötelezőek.

Rovatok