Index Vakbarát Hírportál

Djokovic félbehagyta a szervát, hogy segítsen egy nézőnek

2018. október 31., szerda 09:02

Novak Djokovic könnyed győzelmet aratott a portugál Joao Sousa felett kedden este az 5,7 millió euró (1,7 milliárd forint) összdíjazású párizsi keménypályás torna második fordulójában. A mérkőzést egy nem mindennapos jelenet tette emlékezetessé, a világranglista második helyén álló szerb teniszező az utolsó gémben a szerválást megszakítva sietett egy rosszulléttel küzdő néző segítségére.

A középkorú férfi a győzelemért adogató Djokovic mögött, a lelátó pályához közeli részén ült, a teniszező figyelmét a hirtelen mozgolódás hívta fel az esetre. Amikor észlelte, hogy mi történt, félbehagyta a szervát, majd odaadta a törülközőjét az erre láthatólag rászoruló úrnak.

A közjáték valamelyest megzavarta az addig hengerlő szerbet, Sousa közel állt hozzá, hogy megbrékelje, de végül Djokovic hozta a szerváját, és ezzel a mérkőzést is megnyerte 7-5 6-1 arányban.

A legjobb nyolc közé jutásért a bosnyák Dzumhur lesz majd a tornán második kiemeltként induló volt világelső ellenfele.

A világranglistát vezető Rafael Nadal, illetve a harmadik Roger Federer szerdán lép először pályára a tornán, előbbi Fernando Verdasco, utóbbi Milos Raonic ellen kezd. Fucsovics Márton egyelőre az első fordulón van túl, a magyar teniszező a francia Paire-t verte 6:4 6:4-re.

Rovatok