Index Vakbarát Hírportál

Federer 12-ből 12 bréklabdát hárított, nem volt elég Djokovics ellen

2018. november 3., szombat 20:51

Óriási meccset játszott egymással a világranglista 2. Novak Djokovics, és a 3. Roger Federer a párizsi tenisztorna elődöntőjében. A szerb 7:6, 5:7, 7:6-ra győzött a 3 óra 3 perces, hihetetlen látványos labdameneteket hozó mérkőzésen.

Djokovics már 22 meccs óta veretlen, és hétfőtől átveszi a világranglista vezetését Rafael Nadaltól, függetlenül attól, hogy megnyeri-e a vasárnapi döntőt Karen Hacsanov ellen.

Djokovics annak ellenére maradt nagyon eltökélt, hogy a végig kíválóan adogató Federer 12-ből 12 bréklabdát hárítani tudott ellene. Azonban a szerb a legjobb pillanatokban tudott még emelni a játékán, és a legvégén ő bírta jobban fejben.

Az első szettben Djokovics 4:3-as vezetésénél nehéz pillanatai voltak Federernek, összesen négy bréklabdát is hárítania kellett, de mindet megoldotta. Az egyiknél Djokovics labdája megpattant a hálón, de Federer elképesztő reflexekkel azt is lekezelte.

A svájci többször is előnyben volt a szettet záró rövidítésben, de nem tudta kihasználni a játszmalabdáját, míg Djokovics nagyon koncentrált játékkal behúzta a szettet.

A szerb rögtön letámadta Federert a második játszma elején, megint eljutott bréklabdáig, de ismét fordított a svájci. Az egyébként kíválóan adogató Federernek jöttek még nehezebb adogatógémek, de Djokovics nem tudta elvenni a szerváját, a játszma végén ellenben elbukta a sajátját.

A harmadik játszma elején megint eljutott bréklabdákig Djokovics, aztán 4:4-nél is nagyon meghúzott egymás után ütéseket, de a jól szerváló Federer hárította 12-ből a 12. bréklabdáját is. A szerb erre már csalódottan eldobta az ütőjét.

Az addig nagyon magas színvonalon játszó Federer azonban a rövidítés elején megingott, rontott, aztán kettős hibát is ütött. Djokovicsnak 6-1-nél öt meccslabdája is volt, biztos kézzel adogatott, így Federernek nem volt esélye visszajönni.

(Borítókép: Justin Setterfield/Getty Images)

Rovatok