Index Vakbarát Hírportál

Djokovic meglepetésre kikapott Hacsanovtól a döntőben

2018. november 4., vasárnap 17:24

Az elődöntőben Roger Federer ellen fantasztikus meccsen győztes Novak Djokovic a döntőben nagy meglepetésre kikapott orosz ellenfelétől a párizsi tenisztornán.

Az MTI híre szerint Karen Hacsanov nyerte az 5,4 millió euró (1,7 milliárd forint) összdíjazású párizsi keménypályás férfi tenisztorna vasárnapi döntőjét, a 22 éves orosz 1 óra 40 perc alatt szerezte meg pályafutása negyedik trófeáját. Az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott Novak Djokovic ugyanakkor így sem lehet elégedetlen a tornán nyújtott teljesítményével, aminek köszönhetően hétfőtől ismét ő vezeti majd a világranglistát.

A fiatal orosz sikere ugyanakkor azt jelenti, hogy Hacsanov folytatta fantasztikus sorozatát: eddig négy tornán jutott a döntőbe, és valamennyit meg is nyerte. Ezúttal az is segítségére volt, hogy Djokovicból láthatóan sokat kivett a Federer elleni csata, ám az orosz teniszezőt így is maximális elismerés illeti a győzelemért. Az első szettet eldöntő bréket kiharcoló labdamenetben mutatott védekezése is sokat elárul kivételes képességeiről, és mutatja, hogy egyáltalán nem érdemtelenül verte világklasszis ellenfelét.

Hacsanov a sikernek köszönhetően a 18. helyéről várhatóan a 11.-re jön fel a világranglista frissítése után.

Eredmény, döntő:

(Borítókép:  Gonzalo Fuentes / Reuters)

Rovatok