Index Vakbarát Hírportál

Összeáll a Babos-Fucsovics páros

2018. november 30., péntek 16:26

Babos Tímea és Fucsovics Márton már a 2019-es első Grand Slam tornán, az Australian Openen is elindul vegyes párosban és innentől kezdve annyi tornán szerepelnek együtt, amennyin csak tudnak. Ezt a molcsapat.hu oldalán közölte a mindkét versenyzőt támogató cég. Babos legutóbb Melbourne-ben női párosban nyert, míg vegyes párosban döntőig jutott. A végső cél pedig a tokiói olimpia, ahol szintén együtt indulna a két legjobb magyar teniszező.

Babos igazi páros specialistának számít, hiszen már kétszeres világbajnoka a számnak, sokáig vezette a világranglistát is, jelenleg a harmadik helyen áll. Fucsovicsnál más a helyzet, eddig szinte kizárólag az egyes karrierjére koncentrált, amelyben jelenleg karriercsúcsot jelentő 39. helyen áll. Párosban ritkán indult, ennek megfelelően ott csak a 212.

„Én nemcsak Timivel, de egyáltalán nem játszottam még vegyes párost felnőtt versenyen, úgyhogy ez nekem új élmény lesz. De a lehetőség, hogy Timivel játszhatok, nagyon motivál, már most fel vagyok spannolva, és biztosan motiváltan fogok teniszezni az oldalán.” - mondta Fucsovics.

Mindkét játékos pályafutásában közös, hogy fiatalon mindketten a MOL Tehetségtámogató Programjának tagjai voltak, Fucsovics két időszakban is, aztán profi játékosként mindketten a MOL-csapat tagjai lettek.

Az Australian Openen biztosan elindulnak együtt, a további terveikről pedig Babos azt mondta, szeretné, ha mind a négy Grand Slam-versenyen el tudnának indulni vegyes párosban. Ehhez Fucsovics csak annyit tett hozzá, számára megtiszteltetés, hogy Babos párjaként indulhat, és reméli, hogy sokszor bizalmat szavaz neki.

"A cél Tokió, az olimpia!" - mondta Babos, amihez Fucsovics csak annyit tett hozzá, "Ott akár egy érem is összejöhet."

Rovatok