Index Vakbarát Hírportál

AusOpen: Djokovic kivégezte Shapovalovot, S. Williams bosszút állhat nővéréért Halepen

2019. január 19., szombat 15:26

Alexander Zverev, Novak Djokovic, Serena Williams és Simona Halep is könnyedén lépett tovább az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A női világranglistát vezető román teniszező épp Serena nővérét, Venus Williamst verte sima két szettben.

A negyedik helyen kiemelt német Alexander Zverev három játszmában legyőzte az ausztrál Alex Boltot az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé. A Fucsovics Mártont a második körben kiejtő, Melbourne-ben 11.-ként kiemelt horvát Borna Coric is nyert, ő a szerb Filip Krajinovicot győzte le négy szettben.

Hasonlóan egy vesztett szettel, de így is magabiztosan lépett tovább a világranglistát vezető szerb Novak Djokovic, aki a negyedik szettben erődemonstrációt tartva, 6:0-val takarította el útjából a kanadai Denis Shapovalovot.

A nőknél a korábbi világelső, egyéniben hétszeres bajnok amerikai Serena Williams is folytatta menetelését: az ukrán Dajana Jasztremszkának összesen három játékot engedélyezett alig 67 percig tartó meccsükön.

A sorsolás szeszélye folytán Serena a nyolc közé kerülésért épp nővére legyőzőjével, a jelenlegi világranglista-vezető román Simona Haleppel találkozik, aki két simának mondható szettben ütötte el Venus Williamst a továbbjutástól.

Eredmények: 3. forduló (a 16 közé jutásért)

Férfiak:

nők:

(MTI)

Rovatok