Index Vakbarát Hírportál

Nincs meg Fucsovics második ATP-győzelme

2019. február 10., vasárnap 17:40

Második ATP-döntőjét játszotta vasárnap a legjobb magyar férfi teniszező, Fucsovics Márton, aki a szófiai tornán két szettben maradt alul a harmadik helyen kiemelt, a világranglista 16. helyén álló orosz Danyiil Medvegyevvel szemben.

Fucsovics 3:3-ig jól tartotta magát, ám azután Medvegyev három bréklabdához jutott, és az elsőt meg is csinálta. Innen Fucsovics még visszahozta ugyan 4:4-re egy gyors brékkel, de az orosz ismét elvette a magyar adogatását, és onnan behúzta az első játszmát.

A második szettben Fucsovics korábban, már 2:4-nél brékhátrányba került, és innen nem is sikerült felállnia, pedig közvetlenül a saját elvesztett adogatása után kétszer is bréklabdához jutott. Medvegyev végül 81 perc alatt nyert 6:4, 6:3-ra.

„Mindig jó serleggel befejezni egy versenyt. Medvegyev túl jó volt a döntőben, gratulálok neki. Jó hetem volt Szófiában, köszönöm mindenkinek, aki segített, szurkolt” – írta Facebook-oldalán Fucsovics, aki jövő héten már a rotterdami ATP-500-as tornán folytatja.

Az orosz Medvegyevnek ez volt a negyedik tornagyőzelme, a korábbi hármat mind 2018-ban szerezte, októberben a 2014-es US Open-döntős, a világranglista top 10-es Nisikori Keit verte Brisbane-ben, ez az eddigi legnagyobb trófeája.

Fucsovics Márton 2018 májusában 36 éves teniszátkot tört meg, amikor győzni tudott a genfi ATP-tornán. Akkor a német Peter Gojowczykot verte 6:2, 6:2-ra 68 perc játékkal. A Fucsovics előtti utolsó magyar ATP-tornagyőztes Taróczy Balázs volt az 1982-es hilversumi sikerével. Taróczy 13 ATP-győzelmig jutott pályafutása során, vagyis Fucsovicsnak azért még van mit behoznia az újabb magyar tenisztörténelmi pillanatig.

ATP 250-es torna, Szófia

Rovatok