Index Vakbarát Hírportál

Federer lesz Fucsovics ellenfele a negyeddöntőben

2019. február 27., szerda 14:39

Fucsovics Márton a második meccsét is megnyerte Dubajban, az ATP500-as versenyen, ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol a Fernando Verdascót legyőző Roger Federer ellen fog játszani. A magyar a német Jan-Lennard Struffot verte 1 óra 14 perc alatt 6:4, 6:2-re.

Az első szett még küzdelmes volt. Struff kezdett és kétszer is vezetett, aztán 2:2-nél elbukta az adogatását. Innentől Fucsovics nagyon taktikusan csak a saját szervajátékára figyelt, amit könnyen hozott is, és 41 perc után, a második szettlabdáját beütötte.

A második szettből csak húsz perc telt el, és máris 4:0 volt ide. Egyből brék, majd újabb fogadóelőny. Az 5:0-hoz volt egy labdája, de ezt Struff még kivédte, majd 5:2-nél már a meccsért adogatott: az első meccslabdáját beütötte.

Fucsovics ezzel már 90 ATP-pontot szerzett és 75 ezer dollárt keresett. Ebben a pillanatban a karriercsúcsot jelentő 31. helyre jött fel. Federerrel eddig egyszer meccselt, a 2018-as Australian Open nyolcaddöntőjében majdnem szettet is nyert a korábbi világelső ellen, végül 4:6, 6:7, 2:6-ra kapott ki.

Dubai Duty Free Tennis Championship, 2. forduló

Rovatok