Index Vakbarát Hírportál

Most nem lesz Fucsovics-Federer meccs

2019. március 11., hétfő 08:16

Már a sorsolásnál sem volt szerencséje Fucsovics Mártonnak Indian Wellsben, az 1000-es ATP torna 2. fordulójában. A világranglista 31. helyén álló magyar teniszező – aki egyébként a 29. kiemeltje volt a versenynek – egyből Stanislas Wawrinkát kapta, aki bár most csak a 40., korábban háromszor nyert Grand Slamet. A svájci végül három és fél órás csatában 6:4, 6:7, 7:5-re nyert, így ő játszhat majd Roger Federer ellen.

Az első szettben 1:1, majd 3:3 után is mindketten egyszer elvették az ellenfelük adogatását. Wawrinkát a legvégén még egyszer sikerült. Bár egy szettlabdát Fucsovics hárított, a svájci végül behúzta a játszmát.

A második is hasonlóan szorosan alakult, 4:4-ig senki nem hibázott adogatás, aztán mind a ketten, egymás után, így aztán tie-break következett. Ez is elképesztő szoros volt. 6-5-nél Fucsovicsnak jött a minibrék, ezzel az egyenlítés is.

A döntő parti rögtön elbukott Fucsovics adogatással kezdődött. Wawrinka az adogatóelőnyét egészen a legvégéig tartotta. Öldöklő csata folyt az utolsó labdáért, hiszen a svájcinak három meccslabdája is volt, de mindig felállt a magyar játékos, végül hozta az adogatását, sőt brékelt is. 5:5-nél viszont megint elment az adogatójáték, Wawrinka pedig kiszerválta a meccset úgy, hogy Fucsovics megint hárított meccslabdát. Elképesztő csata volt, nüanszokon múlott csak a különbség.

Ezt emelte ki Fucsovics is a meccs után a Facebook-bejegyzésében:

Nem tudom, mit mondhatnék most. Itt ülök a jeges vízben egy három és fél órás csata után. Stan Wawrinka ellen hárítottam 4 meccslabdát és mindent kiadtam magamból, ami ma bennem volt. Nem sok hiányzott, harcoltam minden pontért. Megyek tovább, a következő állomás Miami

Fucsovics ezzel mindenféleképp rontani fog eddigi pozícióján, az élő világranglista szerint, már most biztosan négy helyet.

ATP 1000-es torna, Indian Wells (9 314 875 dollár, kemény pálya)

Férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért)

Rovatok