Index Vakbarát Hírportál

Kiestek a világelsők, Federer nyerte a svájci derbit Indian Wellsben

2019. március 13., szerda 08:52

A férfiaknál és a nőknél is kiesett a világelső kedden az egyesült államokbeli Indian Wellsben zajló keménypályás tenisztornán. A férfiaknál a szerb Novak Djokovic a harmadik fordulóban szenvedett vereséget Philipp Kohlschreibertől. A világranglista 39. helyén álló, 35 éves német játékos pályafutása során először győzött le világelsőt. A mérkőzés 1 óra 38 percig tartott, Kohlschreiber tizedik meccsükön másodszor verte meg Djokovicot.

A Grand Slam-tornagyőztes svájciak csatáját Roger Federer nyerte: a húszszoros GS-bajnok két játszmában, alig több mint egy óra alatt verte Stan Wawrinkát, akivel szemben 22/3-ra javította a mérlegét. Wawrinka az előző körben Fucsovics Mártont győzte le. A volt világelső Rafael Nadal is nyolcaddöntőbe jutott az argentin Diego Schwartzmant verve.

A női verseny már a nyolcaddöntőnél jár, amely a végállomást jelentette a címvédő és világelső Oszaka Naomi számára. A US Open- és Australian Open-bajnok japán teniszező két sima szettben kapott ki a svájci Belinda Bencictől.

Az előző világelső, Simona Halep is kiesett a kaliforniai szupertornán: a román játékost a cseh Marketa Vondrousova búcsúztatta, aki 61. a WTA-rangsorban.

Eredmények:

férfiak, 8,36 millió dollár (2,33 milliárd forint) összdíjazás:

3. forduló (a 16 közé jutásért):

nők, 9 millió dollár (2,5 milliárd forint) összdíjazás:

nyolcaddöntő:

korábban közölt eredmények:

Rovatok