Index Vakbarát Hírportál

Roger Federer tizenkettedszer elődöntős Indian Wellsben

2019. március 15., péntek 23:23

A svájci Roger Federer két játszmában (6:4, 6:4) verte a lengyel Hubert Hurkaczot az Indian Wells-i kemény pályás Masters-torna negyeddöntőjében. Az Indian Wells-i tornát korábban már ötszörös megnyerő Federer a pályafutása során 1453 meccset játszott az ATP Touron, de mindössze másodszor került szembe lengyel teniszezővel.

Az első alkalommal a 2013-as római torna negyeddöntőjében volt lengyel ellenfele Jerzy Janowicz személyében, Federer akkor is két szettben győzött, ahogy most Hurkaczot ellen.

A svájci teniszlegenda az Indian Wells-i negyeddöntőben mindkét játszmában korán megbrékelte 22 éves ellenfelét, az első szettben 2:2-nél, a másodikban pedig 1:1-nél. Bár a lengyel a második szettben, 3:2-es hátránynál bréklabdához jutott, ám Federer egy parádés elütéssel hárította a próbálkozást.

Hurkacz mindössze első Masters-negyeddöntőjét játszotta pályafutása során. Federer a győzelemmel immár tizenkettedszer jutott be az Indian Wells-i verseny elődöntőjébe, ahol Rafael Nadallal találkozik, immár 39-edszer.

A mérkőzés legszebb pontjai:

ATP 1000-ES TORNA, INDIAN WELLS (9 314 875 dollár, kemény pálya)

EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

AZ ELŐDÖNTŐBEN

Rovatok