Index Vakbarát Hírportál

Békéscsabán fut neki újra a teniszszövetség, hogy elfogadják a pénzügyi beszámolóját

2019. április 29., hétfő 17:00

Május 2-ára, csütörtökre hívott össze rendkívüli közgyűlést a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ), amelyen a tavalyi év pénzügyi beszámolóját, közhasznúsági jelentését és az idei év költségvetését kéne elfogadnia a tagságnak.

Az MTSZ az évi rendes közgyűlését április 16-án tartotta. Elvileg ezen kellett volna elfogadni a most újra elővett pontokat, de az elég feszültre sikerült eseményen a végére határozatképtelenné vált a közgyűlés, mert a jelenlegi vezetés ellenzéke kivonult a teremből. 

Az MTSZ-t a közgyűlésen többen támadták, felvetették, hogy nem átlátható a szövetség gazdálkodása, csúszó kifizetésekről, elmaradt bérektől is beszéltek. A Tiszta Tenisz mozgalom képviselői arra is rákérdeztek, hogy milyen közbeszerzési ellenőrzések és büntetőeljárások folynak az MTSZ-szel szemben.

A rendes közgyűlést nagy érdeklődés övezte, több mint 200 küldött vett részt rajta, de többségében voltak a jelenlegi vezetést támogatók. Meglepetés lenne, ha a Békéscsabára összehívott rendkívüli ülésen is ilyen sok résztvevő lenne, vagy megfordulna a szavazati arány. 

Rovatok