Index Vakbarát Hírportál

Meccslabdáról jött vissza Federer az 1200. győzelméért

2019. május 9., csütörtök 20:21 | négy éve frissítve

Újabb mérföldkőhöz ékezett Roger Federer pályafutása: a svájci teniszező a madridi torna harmadik fordulójában Gael Monfilst legyőzve megszerezte pályafutása 1200. hivatalos győzelmét. Federer az Open-korszak kezdete óta mindössze a második teniszező, aki beléphetett az „ezerkétszázasok klubjába”, egyben a második legtöbb győzelemmel, illetve tornagyőzelemmel is ő rendelkezik.

Az első mindkét műfajban Jimmy Connors, aki 1274 győzelmet és 109 tornagyőzelmet szerzett a nyolcvanas-kilencvenes években. Federer a 102. tornagyőzelmére hajt Madridban, azaz mindkét műfajban reális esélye van, hogy megdöntse Connor rekordját.

A csütörtöki negyeddöntőben a madridi tornán negyedik helyen kiemelt svájci nem akármilyen háromszettes meccsen verte a 15. helyen kiemelt francia Gaël Monfilst. Federer az első szettet nullára nyerte, ám a másodikban a szerdán Fucsovics Mártont búcsúztató Monfils egyenlített, a harmadik játszmában pedig előbb 4:1-es előnyre tett szert, majd a szett végén Federer adogatásánál kétszer is meccslabdához jutott.

Az első meccslabdát 5:6 30/40-nél mentette Federer, miután második szerváját követően felment a hálóhoz, és végül egy lecsapással megnyerte a labdamenetet. Majd két pontra rá – szintén egy második szervát követően – az alapvonalról ütött tenyeresei húzták ki a bajból. 

Végül rövidítésben dőlt el a meccs, amit a svájci teniszező nyert, a harmadik mérkőzéslabdáját értékesítve. Federer negyeddöntős ellenfele az ötödik helyen kiemelt osztrák Dominic Thiem lesz.

Eredmények: férfiak, 6,5 millió euró (2 milliárd forint) összdíjazás, nyolcaddöntő:

Nők, 7 millió euró (2,2 milliárd forint) összdíjazás, negyeddöntő:

Rovatok