Index Vakbarát Hírportál

Kedvenc versenyén intézték el a salakkirályt

2019. május 12., vasárnap 08:40

Sztefanosz Cicipasz legyőzte Rafael Nadalt a madridi salakpályás tenisztorna elődöntőjében. A nyolcadik helyen kiemelt görög játékos három játszmában múlta felül a másodikként rangsorolt spanyolt, aki korábban ötször nyert a spanyol fővárosban. A szombati találkozó 2 óra 36 percig tartott. Cicipasz ellenfele a vasárnapi fináléban a világelső szerb Novak Djokovic lesz.

Az első szett egyből két brékkel kezdődött, aztán Nadal kétszer is vezetni tudott, de megint kétszer elbukta az adogatójáték, és ezt Cicipasz kihasználta és behúzta az első szettet. A második játszmában abszolút Nadal dominált, 3:2 után fogadóelőnyhöz jutott, majd újra brékelt, ezzel viszonylag simán behúzta ezt a játszmát. Elgondolkodtató adat, hogy ekkor adogatójátékánál egyetlen labdát veszített csak.

A döntő játszmában 2:0-hoz két bréklabdája volt, de nem tudta megcsinálni, majd 2:2 után elveszítette a saját adogatását. Kínosan nehéz helyzetbe pedig akkor került, 2:4 után sem tudta hozni az adogatását. Bár egyből visszabrékelt, de újra elbukta az adogatást úgy, hogy Ciciasznak négy meccslabdája is volt.

A görög egy nyolcmeccses győzelmi szériánál tart, idén már Roger Federer ellen, Barcelonában pedig Fucsovics Márton ellen is nyert. A világranglistán legalább a 7. helyre fog feljönni, ezzel pedig karriercsúcsot dönt majd.

Férfiak, 6,5 millió euró (2 milliárd forint) összdíjazás:

Elődöntő:

Cicipasz (görög, 8.)-Nadal (spanyol, 2.) 6:4, 2:6, 6:3

Djokovic (szerb, 1.)-Thiem (osztrák, 5.) 7:6 (7-2), 7:6 (7-4)

Nők, 7 millió euró (2,2 milliárd forint) összdíjazás:

Döntő:

Bertens (holland, 7.)-Halep (román, 3.) 6:4, 6:4

(Borítókép: így örült Cicipasz a Nadal elleni győzemelnek. Fotó: Susana Vera/Reuters)

Rovatok