Index Vakbarát Hírportál

Rossi szerint Azerbajdzsán nem fogja meglepni a magyar válogatottat

2019. május 31., péntek 20:13

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az MTI tudósítójának azt nyilatkozta az épülő Puskás Ferenc stadionban tett látogatás alkalmával, hogy a házigazda azeri csapat szerint nem okoz majd meglepetést csapata számára a jövő szombati Európa-bajnoki selejtezőn.

Rossi szerint a mérkőzés végeredménye elsősorban a magyarok teljesítményén múlik majd.

A korábban a Honvéd és a dunaszerdahelyi DAC csapatát is irányító olasz edző az Európa-bajnoki társrendezés alkalmából épülő stadion pénteki bejárásán elmondta, hogy támadó szellemű azeri válogatottra számít Bakuban, amelyik nyomást akar majd helyezni a magyarokra. Ugyanakkor a szakmai stáb igyekszik minden lehetséges forgatókönyvre felkészíteni a válogatottat.

"A játékosokon azt látom, hogy koncentráltak, motiváltak. Kedd óta négyszer edzettünk Telkiben, elvégeztük a szükséges munkát, ugyanakkor némi aggodalomra ad okot, hogy a védelemből számos futballistát nélkülöznünk kell" - nyilatkozta Rossi, arra utalva, hogy hátvédek közül Kádár Tamás, a Dinamo Kijev játékosa, és Bese Barnabás, a Le Havre szélső hátvédje is sérülten érkezett az edzőtáborba, míg az Egyesült Államokban játszó Baráth Botond és a Bundesligában harmadik, Német Kupa-döntős RB Leipzig csapatkapitánya, Willi Orbán csak vasárnap fut be Telkibe.

Az épülő új Puskás Aréna látványát a szövetségi kapitány lenyűgözőnek tartotta, és elmondta, nagyon reméli, hogy a jövő évi Európa-bajnokságon a magyar válogatottnak lesz alkalma pályára lépni a stadionban.

Azt hiszem, minden válogatott játékos el tudja képzelni, milyen érzés lenne itt, telt ház előtt pályára lépni egy mérkőzésen

– tette hozzá az edző. 

A magyar válogatott jövő szombaton Azerbajdzsánban szerepel, három nappal később pedig Wales együttesét fogadja a Groupama Arénában Eb-selejtezőn. A magyar csapat egy Szlovákia elleni vereséggel és egy Horvátország elleni bravúrgyőzelemmel nyitott a selejtezők első két fordulójában.

Rovatok