Index Vakbarát Hírportál

Roland Garros: 8. kiemelt a legjobb a női elődöntőben

2019. június 6., csütörtök 13:46

Csütörtökön újabb nagy meglepetéssel folytatódott a Roland Garros női tornája, miután a nem kiemelt 17 éves amerikai Amanda Anisimova kiejtette a címvédő, a tornára harmadik helyen rangsorolt Simona Halepet a negyeddöntőben. Ezzel a nyolcadik helyen kiemelt Ashleigh Barty lesz a legmagasabban rangsorolt női játékos az elődöntőben, ketten, az amerikai Anisimova és a cseh Markéta Vondroušová kiemelés nélkül jutottak el a legjobb négyig.

A világranglista 51. helyén álló, orosz származású Anisimova ráadásul meglepően könnyedén, két szettben, 6:2, 6:4-re nyerve búcsúztatta román ellenfelét. Az első szett kevesebb mint fél óráig tartott Anisimova agresszív játékának köszönhetően.

Az amerikai a második szettben előbb 3:0-ra majd 4:1-re vezetett, de Halep innen még fel tudott támadni, és 4:4-nél bréklabdája is volt, az újra erőre kapó Anisimova viszont a bréklabdát hárítva hozta adogatását, majd 5:4-ről meg is nyerte a meccset a brékelve Halepet.

A folytatásban Anisimova Ashleigh Barty ellen folytatja majd, a másik ágon a magyar származású Johanna Konta és Vondroušová játszik majd. Ezzel az is biztossá vált, hogy Párizsban új Grand Slam-győztest avatnak majd.

Rovatok