Index Vakbarát Hírportál

Fucsovics felfázással együtt hozta eddigi legjobbját Wimbledonban

2019. július 3., szerda 08:32

Fucsovics Márton karrierje során először jutott a második fordulóba a wimbledoni tenisztornán, miután kedden szetthátrányból fordítva verte a selejtezőből érkező osztrák Dennis Novakot négy játszmában.

A meccs nem indult jól a világranglistán 51. helyen álló magyar teniszezőnek, azonnal elvesztette az adogatását, és végül 6:3-ra bukta az első játszmát. Innen viszont sikerült felállnia, és előbb egyenlített, majd egy rövidítéssel véget érő szettel fordított is.

A negyedik játszma előtt viszont ápolást kért Fucsovics, aki mint később elárulta, felfázással bajlódott a mérkőzés során, ezért kellett az öltözőbe mennie. „Novak a selejtezőből jött, benne volt három meccs a lábában, hozzászokott a körülményekhez, én viszont az első játszmában még ismerkedtem a fűvel, fel kellett vennem a ritmust. Kicsit tényleg idegesített, hogy a fontos pontoknál nagy volt a hangzavar, közben talán fel is spannolt. Felfázásos tünetekkel bajlódtam, azért kellett bemennem az öltözőbe – utólag azt mondom, jól jött a szünet” – árulta el a Nemzeti Sportnak.

Fucsovics az ápolás után két gyors brékkel kezdte a negyedik szettet, majd végül 2 óra 33 perc játék után továbbjutott a legjobb 64 közé. ahol a 12. helyen kiemelt, világranglistán tizedik olasz Fabio Fognini vár.

Eredmény, férfiak, 1. forduló (a 64 közé jutásért)

Rovatok