Index Vakbarát Hírportál

Babosék nehezen a 32 között Wimbledonban, Wawrinka kiesett

2019. július 3., szerda 16:30 | aznap frissítve

A női párostornán elsőként kiemelt Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic duója bejutott a második fordulóba, a legjobb 32 közé a wimbledoni teniszbajnokság női páros versenyében. Babosék meglepetésre csak három szettben verték az amerikai Jessica Pegulát és Maria Sanchezt, akiket 1 óra 46 perc alatt vertek csak. Babos és Mladenovic tavaly a legjobb nyolc között esett ki.
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Jessica Pegula, Maria Sanchez (amerikai) 6:4, 3:6, 6:2 

A női párosverseny másik magyar résztvevője, Stollár Fanny – oldalán a tunéziai Onsz Dzsabúrral – ugyanakkor búcsúzott: kettősük két játszmában kapott ki a negyedik helyen kiemelt Gabriela Dabrowski, Hszü Ji-fan kanadai, kínai duótól.
Gabriela Dabrowski, Hszü Ji-fan (kanadai, kínai, 4.)-Stollár Fanny, Onsz Dzsabúr (magyar, tunéziai) 6:1, 6:3

A férfiaknál volt nagyobb meglepetés szerdán, a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinka ugyanis már a második fordulóban kiesett a 211 centis amerikai Reilly Opelka ellen, aki öt szettben búcsúztatta a svájcit.
Opelka (amerikai)-Wawrinka (svájci, 22.) 7:5, 3:6, 4:6, 6:4, 8:6

Az egyesben kedden továbbjutó Fucsovics Márton a litván Ricardas Berankis oldalán a horvát Nikola Mektic és Franko Skugor ellen játszott szerdán párosban, de 6:2, 6:2, 6:2 arányban simán kiütötték őket.

(Index/MTI)

Rovatok