Index Vakbarát Hírportál

Forradalmi szervával nyert pontot Ostapenko Wimbledonban

2019. július 5., péntek 10:49

Furcsa ütéssel szerzett pontot Jelena Ostapenko Wimbledonban a női párostornán. A lett teniszező az orosz Veronika Kugyemetova oldalán játszva kapott ki három szettben Alize Cornet és Petra Martić párosától, Ostapenko egyik szervája miatt mégis a lett, orosz kettősről beszéltek többet a csütörtöki meccs után.

Az eset a mindent eldöntő harmadik szettben jött, Ostapenko 4:3-as hátrányban, 40-40-nél szervált. Az ütés rettentően lecsúszott, de pont így lett belőle pont Ostpanekóék javára, a szervával ugyanis telibe találta Cornet-t, aki kénytelen volt az ütőjével védekezni, nehogy eltalálja az erős labda.

A találat után a székbíró egyből jelezte, hogy Ostapenkóéké a pont, vagyis a szerva kacifántos úton, de jó lett. Ugyanis Cornet még azelőtt ért bele, hogy a labda földet ért volna, vagyis beleavatkozott a játékba, így mindegy volt, hogy a szerva méterekkel célt tévesztett volna.

Amíg Ostapenkóék nevetgélve készültek a következő szervára, Cornet hitetlenkedve kérdezte a bírót, hogy hogyan lehet így pontot nyerni.

Cornet és Martić végül 4:6, 6:4, 6:3-ra nyert.

Rovatok