Index Vakbarát Hírportál

Nadal: Minden nap háború itt

2019. július 6., szombat 18:36

Rafael Nadal könnyű győzelemmel jutott a legjobb 16 közé a wimbledoni füvespályás tenisztornán. A harmadik helyen kiemelt spanyol 1 óra 48 percnyi játékkal, 6:2, 6:3, 6:2-re verte a francia Jo-Wilfried Tsongát. 

 Nadal eléggé bekezdett, korán elvette Tsonga adogatását, 4:1-re vezetett az első szettben. Elég pontosan játszott, a nyitójátszmában csak három ki nem kényszerített hibája volt. A második játszmában is uralta a játékot, majd a harmadikat is könnyedén hozta. Igaz, Tsonga valószínűleg kézsérülést szenvedhetett, amikor elesett meccs közben.

Nadal az előző körben eléggé megszenvedett Nick Kyrgiosszal, de most sima meccsen hozta a kötelezőt. „Azt hiszem, nagyszerű meccset játszottam. Jók voltak returnjeim, agresszívan játszottam tenyeressel és fonákkal. Elég sok dolgot jól csináltam. Tsonga nem az, akivel szembe akarsz nézni Wimbledon harmadik körében. Minden nap egy háború itt. Nem ez az a borítás, amin túl sok meccset játszanék év közben" – idézte a spanyol játékost a BBC

Kiesett Fucsovics Márton legyőzője is, Fabio Fogninit az amerikai Tennys Sandgren verte három játszmában.

A női versenyben az első helyen kiemelt Barty nagyon sima meccset hozott le, 6:1, 6:1-re verte a brit Dartot. A 11. kiemelt Serena Williams is nyert, két szettben ejtette ki a német Görgest.

Eredmények, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
férfiak:


nők:

Rovatok