Index Vakbarát Hírportál

15 éves amerikai tenisztehetség: Remélem, Beyoncé is látta

2019. július 6., szombat 09:27

Az idei Wimbledon egyik legnagyobb sztárja a 15 éves amerikai tehetség, Coco Gauff, aki pénteken szetthátrányból és két meccslabdáról fordítva tudta folytatni menetelését, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

Gauff már azzal történelmet írt, hogy a selejtezőből főtáblára került, mert ez ilyen fiatalon még senkinek nem sikerült a profi érában. Az első fordulóban pedig honfitársát, egyúttal egyik példaképét, a Wimbledonban ötszörös bajnok Venus Williamset múlta felül, ezzel 1991 óta a legfiatalabb játékosként tudott meccset nyerni a 128-as főtáblán. Gauff a második körben a szlovák Magdalena Rybarikovát is két szettben győzte le, majd pénteken fordítani tudott Polona Hercog ellen. A nyolcaddöntőben majd a volt világelső Simona Haleppel mérkőzik.

A Hercog elleni meccs utáni sajtótájékoztatóján Gauff legalább annyira izgatott volt amiatt, hogy találkozhasson egyik kedvenc énekesével, mint hogy milyen óriási győzelmi sorozattal menetel előre a füves pályás tenisz Grand Slamen.

„Sikítottam, amikor láttam, hogy Tina Knowles, Beyonce anyukája kirakott engem az Instagramra! Remélem, Beyoncé látta ezt, és beszélt neki rólam, mert nagyon szeretnék eljutni a koncertjére."

A fiatal amerikai már legalább 176 ezer fontot (kb. 63,5 millió forint) is keresett Wimbledonban. Erről azt mondta, hogy utálja költeni a pénzt. Autót nem tudna belőle venni, mert nem tud vezetni, írja a BBC. A kapucnis pulcsikat szereti, habár egy időben annyit rendelt, hogy az anyja két hónapra letiltotta róluk.

A szüleiről egyébként azt mondta, hogy az édesanyja változtatta meg a hozzáállását, hogy hogyan tekint a dolgokra, és az edzőjeként is dolgozó apja miatt tud ilyen nagyot álmodni.

Rovatok