Index Vakbarát Hírportál

Wimbledon: két szettben elvérzett a 15 éves Cori Gauff

2019. július 8., hétfő 17:41 | aznap frissítve

Simona Halep két sima szettben legyőzte a wimbledoni teniszbajnokság női versenyének eddigi legnagyobb meglepetéseit okozó 15 éves amerikai Cori Gauffot a hétfői nyolcaddöntőben. A korábbi világelső, most hetedik kiemelt román játékos 6:3, 6:3-ra nyerte az 1 óra 17 percig tartó összecsapást, ami alatt a tinédzser Gauff nem találta az ellenszert riválisa játékára, írja az MTI.

A szabadkártyával induló, és a selejtezőből főtáblára jutó Gauff a világranglista 313. helyén állt Wimbledon előtt, és a mostani szereplésével várhatóan 150-en belülre kerül majd a rangsorban. A világranglistán hetedik Halep a negyeddöntőben a kínai Csang Szaj-szajjal találkozik majd.

A férfiaknál Rafael Nadal három nagyon sima szettben lépett túl a portugál Joao Sousán, mindhárom szettet 6:2-re nyerve, míg Novak Djoković szintén könnyedén lépett túl a francia Ugo Humbert-en. A két másik nagy sztárhoz hasonlóan Roger Federer is erőfeszítés nélkül jutott a legjobb nyolcba, ő az olasz Matteo Berrettinit verte úgy, hogy csak öt játékot vesztett a három szett alatt.

Babosék játék nélkül a negyeddöntőben

Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős játék nélkül jutott a negyeddöntőbe, miután a francia Alizé Cornet és a horvát Petra Martic visszalépett a hétfői mérkőzéstől. Babosék kedden folytatják is párosban a wimbledoni tornát,  az amerikai Nicole Melichar és a cseh Kveta Peschke lesz az ellenfelük az elődöntőbe jutásért.

Eredmények, nyolcaddöntők, nők

Eredmények, nyolcaddöntők, férfiak

Rovatok